Kunszentmiklos
Kunszentmiklósi Települési Értéktár
Kunszentmiklós közigazgatási területén fellelhető, illetve az ott létrehozott nemzeti érték felvételét a települési értéktárba, bárki írásban kezdeményezheti az értéktár honlapján található adatlap kitöltésével.

A Kunszentmiklósi Települési Értéktár Bizottság a hozzá beérkezett javaslatot megvizsgálja, és dönt, a települési értéktárba történő felvételéről. A települési értéknek a megyei értéktárba való megküldésekor javaslatot tesz arra, hogy mely nemzeti értékek felvételét kéri a megyei értéktárba.
A megyei értéktárban nyilvántartott értékek hasonló eljárás után bekerülhetnek a Nemzeti Értéktárba, amelynek nyilvántartásából választja ki a Hungarikum Bizottság a hungarikumokat.
Civil szervezetek és kunszentmiklósi polgárok egyaránt javasolhatnak az alábbi kategóriákba olyan helyi, vagy akár országos jelentőségű értékeket, amelyek véleményük szerint Kunszentmiklóshoz kötődnek és érdemesek az értéktárba való felvételre.

A nemzeti értékek szakterületenkénti kategóriák szerinti besorolása:


agrár- és élelmiszergazdaság
kulturális örökség
ipari és műszaki megoldások
turizmus
természeti környezet
épített környezet
egészség és életmód
sport
Egy nemzeti értéket csak egy kategóriában lehet javasolni.

A városi értéktárba felvett nemzeti értékek listája a www.kunszentmiklos.hu/telepulesiertektar.html honlapon kerül közzétételre.

Aki élni kíván a javaslatétel lehetőségével a honlapon található adatlapot kitöltésével, a szükséges mellékletek csatolásával elektronikusan a kunszent@t-online.hu e-mail címre megküldve, vagy papíralapon a városházán a polgármesteri tikárságra történő leadásával teheti meg.


Javaslati űrlap letőlthető itt!